Vidar vant gitarkappleiken på Notodden

busk_kappleik

Den 3. mai ble det arrangert gitarkappleik på Notodden for 17. gang. Den uformelle kåringen av Norges beste bluesgitarist og showmann samlet i år ti sterke deltakere på scena i det nye Blueshuset i byen. Vidar Busk viste igjen sin musikalske pondus og sitt publikumstekke og stakk av med seieren. (Foto: Beate Evensen/Telen).

Det var godt besøkt i byens nye storstue da de ti deltakerne i kappleiken ble presentert av konferansier Jørn Pedersen, også kjent som mangeårig gitarist i Notodden Bluesband. Som tidligere måtte gitaristene i de innledende rundene vise seg fram i tre forskjellige “blues-tolvtaktere”, shuffle, slowblues og beat. Prestasjonene ble bedømt ut fra musikalsk innhold og showfaktor. De tre dommerne som skulle gjøre den vanskelige vurderingen var Øyvind Sauarlia (leder av plateselskapet Grammofon), Morten Gjerde (Bluestown Records) og Espen Fjelle (leder Europas Blues Senter).

Deltakerne besto av både mer rutinerte gitarister og også flere yngre, som Marcus Løvdal, Malvin Nøsen og Bjørnar Ekse Brandseth, gitarister i bandene som har vunnet Union Bluescup de siste tre årene. I tillegg deltok Håkon Høye, Olav Torgeir Kopsland, Vidar Letho, Fredrick Kaasa, Joakim Tinderholt og Daniel Eriksen.

Juryen plukket ut tre gitarister til finalen der de skulle vise seg fram i kategoriene swing og “friløp”. Fredrik Kaasa gikk videre for sin høye showfaktor, Olav Torgeir Kopsland for det musikalske og Vidar Busk for en kombinasjon av de to. I friløpet gjorde Kaasa en rocka versjon av Freddie Kings “Goin’ Down”, Kopsland leverte en sterk improvisasjon over en valgt akkordrekke og Vidar Busk lekte seg rundt låter som The Ghetto og Hendrix’ Third Stone from the Sun.
Til slutt utpekte dommerne Vidar Busk som en en svært fortjent vinner av årets gitarkappleik. Den lokale Fredrick Kaasa mottok publikumsprisen.
Alle deltakerne ble backet av Rune Endal på bass og Alexander Pettersen på trommer. Begge er som kjent også Vidars faste medmusikanter i True Believers.

Se også omtale av gitarkappleiken på www.telen.no, www.varden.no og www.bluesnews.no.